top of page

Ideaal lichtgewicht alternatief voor glas-glas zonnepanelen: BISOL Bifacial

Updated: Oct 26, 2023

BISOL bifacial zonnepanelen vormen een nuttige en duurzame oplossing die de mogelijkheid biedt om bifaciale winst te genereren.


Bij het verkennen van de markt van glas-glas modules komt er een erg interssant alternatief naar voor: licht, duurzaam en eenvoudig te hanteren, terwijl het bijkomend vermogen biedt. Laten we meer te weten komen over BISOL Bifacial zonnepanelen.


Gewicht is een belangrijke factor waar BISOL Bifacial zonnepanelen hun sterkte bewijzen. Het lagere gewicht van BISOL Bifacial modules is te danken aan het gebruik van slechts één laag glas aan de voorzijde en een zeer duurzame transparante backsheet aan de achterzijde. Het ontwerp van de module vereenvoudigt het installatieproces, vermindert de druk op de montagestructuren en maakt een eenvoudigere en veiligere hantering mogelijk.


Bovendien leidt het lagere gewicht van de BISOL Bifacial zonnepanelen tot kostenbesparingen. De lichtere modules vereisen minder robuuste montagesystemen en structurele steunen, waardoor de materiaalkosten en arbeidsinspanningen dalen. Bovendien kunnen de lagere transportkosten die gepaard gaan met lichtere modules bijdragen tot een betere betaalbaarheid van het project.


BISOL Bifacial modules zijn aan de voorkant voorzien van gehard 3,2 mm glas, terwijl de glas-glas modules gebruik maken van thermisch versterkt 2,0 mm glas. Het getemperde glas biedt een superieure slagvastheid, waardoor de BISOL Bifacial module een lager risicoprofiel heeft wanneer deze wordt ingezet in regio's die gevoelig zijn voor zware weersomstandigheden zoals hagel.


Om de beste UV-bestendigheid te garanderen, zijn de BISOL Bifacial PV-modules uitgerust met een backsheet van topkwaliteit, die een langdurige efficiëntie en duurzaamheid garandeert.


In omgevingen waar zout of alkali aanwezig is, zoals kustgebieden of regio's met een hoog zoutgehalte in de bodem, kan corrosie of schade optreden bij zonneproducten. BISOL Bifacial modules maken gebruik van materialen en beschermende maatregelen die de weerstand tegen zout-alkali-omstandigheden verhogen, waardoor ze momenteel de meest geschikte keuze op de markt zijn voor installaties in dergelijke veeleisende omgevingen.


Wat de reiniging betreft, vereenvoudigt het ontwerp van de BISOL Bifacial module met een transparante backsheet het reinigingsproces omdat er slechts één oppervlak moet worden gereinigd terwijl er nog steeds stroom wordt geproduceerd aan beide zijden van de module.


Tot slot is het, volgens vele onafhankelijke, openbaar toegankelijke onderzoeken, de moeite waard om op te merken dat zonnepanelen met een transparante backsheet in plaats van een dubbele glaslaag iets beter presteren in termen van energieopwekking. De hogere energieopwekking van de transparante backsheet is het gevolg van de lagere bedrijfstemperatuur. Dit onderwerp brengt ons terug bij kostenbesparingen. Er worden niet alleen zonne-installaties geplaatst ten voordele van het milieu, maar ook om geld te besparen. De vergelijking is eenvoudig: hoe meer er wordt geproduceerd, hoe meer we besparen.


Samengevat zijn BISOL Bifacial zonnepanelen een nuttige en duurzame oplossing voor vele situaties die de mogelijkheid bieden om bijkomend bifaciale vermogen op te wekken aan de achterzijde van de module, en dus extra vermogen.

bottom of page