top of page

Slovenski solarni moduli BISOL po novem tudi na Antarktiki

V Latkovi vasi pri Preboldu proizvedeni solarni moduli bodo skrbeli za napajanje prve brezogljične raziskovalne postaje na Antarktiki.Čeprav so v Sloveniji proizvedeni solarni moduli BISOL nameščeni že v več kot 100 državah sveta, se nekateri kraji za solarno tehnologijo še vedno zdijo nedosegljivi. In ni primernejšega kotička na Zemlji za razbijanje te predpostavke, kot je Antarktika!


Z donacijo solarnih modulov je BISOL podprl prizadevanja Mednarodne polarne fundacije s sedežem v Bruslju, ki je s pomočjo številnih partnerjev in državno podporo Belgije zasnovala in zgradila prvo brezogljično polarno raziskovalno postajo Princess Elisabeth Antarctica. Postajo napajajo vetrne turbine, fotonapetostni moduli in termosolarni kolektorji. Ključen namen projekta je namreč prav v iskanju rešitev, kako se s pomočjo dostopne tehnologije spopasti s posledicami podnebnih sprememb in doseči nizkoogljično družbo.


Revolucionarna zasnova raziskovalne postaje in koncept čiste energije se povezujeta s tehnologijo pasivne gradnje ter izrabo vetrne in solarne energije. Vse povezuje pametno omrežje, kar zagotavlja maksimalno energetsko učinkovitost.


V veliko čast in zadovoljstvo nam je, da smo del tega pomembnega projekta, ki deli vrednote in poslanstvo našega podjetja. V BISOL Group verjamemo, da imajo prav podjetja ključno vlogo pri prehodu v trajnostno gospodarstvo in družbo, zato svojo odgovornost do okolja in skupnosti jemljemo zelo resno.

bottom of page