top of page

Posodobitev proizvodnje in nov modul BISOL Duplex

BISOL Group, edini slovenski proizvajalec solarnih modulov, se je od nekdaj razvijal z visoko hitrostjo, ki jo trg fotovoltaike zahteva, v zadnjih nekaj letih pa je dozorel v znamko, ki narekuje ritem in trende v prihodnosti.


V zadnjih 16 letih je BISOL Group kapaciteto proizvodnje temeljito povečal že najmanj šestkrat, implementiral pa tudi vse pomembne standarde kakovosti in metode vitke proizvodnje. Le v zadnjih 12 mesecih smo zamenjali večino strojev za najnovejše avtomatizirane linije. Sedma povečava in s tem še ena modernizacija je že prišla na vrsto v letu 2021 ter omogočila najboljšo kakovost in moč, ki jo ponuja solarni trg.


Novi modul prihaja skupaj z ogromno posodobitvijo proizvodnje


BISOL Group začenja s proizvodnjo solarnih modulov BISOL Duplex, uvajajoč najbolj napredne polovične celice M6 (166 x 166 mm) in tehnologijo multi-busbar – oboje z namenom največjega možnega povečanja energijskih izplenov. Do zdaj smo bili v nekaterih pogledih konservativni v najboljšem pomenu besede, saj so nas 16-letne izkušnje naučile, da vsak trend še ne ustvari visokokakovostnega solarnega izdelka. Danes je tehnologija napredovala dovolj, da smo proces proizvodnje modulov lahko v celoti avtomatizirali.


Uvedli smo:

  • nove stroje za nizanje celic z laserskimi rezalniki, da omogočimo rezanje celic z manj mikro razpokami in izgubami moči,

  • robote za pozicioniranje matrike, povezane s stroji za nizanje celic,

  • najboljše povsem avtomatski stroj za spajkanje prečnih veznih trakov za zagotavljanje kontroliranega procesa, katerega rezultat je popolna, ekstremno detajlna medsebojna povezava,

  • visoko zmogljive laminatorje, da bi sledili zahtevam trga in naredili dodaten korak v smeri še višje proizvodne kapacitete.


Vitka in pametna proizvodnja z v hiši razvitimi sistemi


Proizvodnja BISOL je že leta znana po njihovih pametnih, po meri narejenih in v hiši razvitih sistemih, ki se opirajo na metode vitke proizvodnje. Odličen primer je sistem sledenja, ki omogoča popoln nadzor nad proizvodnjo, zagotavljanje najvišje stopnje izkoriščenosti in optimizirane strukture stroškov, kar sčasoma pomeni najbolj konkurenčne cene.


Več o novem BISOL Duplex


Novi, še močnejši moduli BISOL Duplex so na voljo v različici s 120 in 144 celicami, vsak od njih s petimi različnimi razredi moči.

Glede na izračune bo BISOL Duplex imel bistveno višje moči in efektivnost v primerjavi z drugimi moduli na trgu.


Moduli BISOL Duplex so na voljo v 2 serijah:

  • BISOL Premium z jamstvom 85 % izhodne moči po 25 letih,

  • in BISOL Supreme™, edina serija na svetu, ki ponuja jamstvo za 25 let 100 % izhodne moči.

Kmalu bodo na voljo tudi moduli z dih jemajočo močjo 605 W.



Preberite več o izjemnem novem produktu BISOL Duplex v znani reviji PV magazine (v angleščini).







bottom of page