top of page

Kent u de stappen van kwaliteitsproductie?

BISOL Group biedt een compleet assortiment aan zonne-energieoplossingen die beschikbaar zijn in meer dan 90 landen. In de afgelopen 15 jaar hebben we de productiecapaciteit van BISOL 6 keer verhoogd, en in de afgelopen 12 maanden hebben we bijna alle machines vervangen door de modernste geautomatiseerde machines van de meest gerenommeerde leveranciers ter wereld en deze verder verbeterd met eigen innovaties.

Met traceerbaarheid naar de beste kwaliteit.


BISOL Production gebruikt alleen eersteklas componenten die zorgen voor hogere energieopbrengsten en lagere degradatie gedurende de levensduur van het zonnepaneel. Continue productmonitoring is erg belangrijk. Daarom hebben we een uniek, op maat gemaakt, volgsysteem ontworpen dat ons volledige traceerbaarheid met QR-codes biedt en ons te helpt alle modulegegevens op de verschillende werkstations te monitoren. Dit betekent dat we binnen de productie de QR-code op elke module kunnen scannen en ervoor kunnen zorgen dat we de beste materialen hebben gebruikt en dat we alle essentiële stappen hebben gezet voor een superieur product.


De hoogste normen in alle productieprocessen.

Producten van topkwaliteit weerspiegelen de hoogste industrienormen en de strengste kwaliteitscriteria, die doorheen elke stap van het productieproces nauwgezet gevolgd worden.


  • Cell-Stringing: Het elektrisch verbinden van cellen is een proces waarbij tijd en temperatuurcorrelatie de kwaliteit van de soldeerverbinding bepalen.

  • Lay-up is een ander geautomatiseerd robotproces, dat de verbonden cellen nauwkeurig positioneert en waarbij robots aan de hand van camera inspectie de strings elimineren die niet aan de kwaliteitscriteria voldoen.

  • Bussing: hier worden de cel strings in een geautomatiseerd proces met mekaar verbonden.

  • EL-tests (Elektroluminescentie) tonen microscheurtjes en visuele onregelmatigheden. Het is belangrijk om dit nog voor het laminatie-proces te controleren, wanneer alle defecten nog hersteld kunnen worden. We voeren de test uit op elke module die door onze productie is gegaan, wat we ook kunnen bewijzen met onze unieke trackingtest.

  • Lamineren is waarschijnlijk de belangrijkste stap in de productie van een zonnepaneel. We gebruiken eersteklas EVA-folie en onze lamineertijd is veel langer dan de industrienorm, wat tot uiting komt in betere prestaties en lagere degradatie van de module.

  • Trimmen is een proces na het lamineren en vóór het inlijsten, wanneer het overtollige materiaal van de module wordt afgesneden. Direct na het trimmen wordt elke zonnepaneel in de productie van BISOL opnieuw geïnspecteerd zodat we bij fouten direct kunnen reageren en zo serieproductieproblemen kunnen voorkomen.

  • Framing: De inlijstmachine voor modules is speciaal ontworpen voor de productie van BISOL. Siliconen worden over de hele lengte van het aluminium kader aangebracht. Er zijn goedkopere alternatieven, maar tests hebben ons geleerd dat dit de beste manier is om onze norm voor de duurzaamheid van zonnepanelen te waarborgen.

  • Junction box: De aansluitdoos die we in BISOL gebruiken is groter, kan niet worden ingegoten/opgevuld en is duurder. Het belangrijkste voordeel is een mogelijke diode-uitwisseling in de aansluitdoos - in plaats van de hele module te vervangen - en een clipsysteem voor het bevestigen van de elektrische geleiders die de stroom van de cellen naar de aansluitdoos voeren. De kans op een slechte verbinding is met dit clipsysteem veel kleiner dan bij lassen. We hebben in 15 jaar geen enkel groot storingsproblemen gehad met dit type aansluitdoos.

  • Flashing: is een proces waarbij het vermogen van de modules wordt gemeten d.m.v. een gekalibreerde lichtflits. Bij alle BISOL-modules overschrijdt het flashvermogen het nominale vermogen tot maximaal 5 Wp. Dit kan aangetoond worden met de flashtestgegevens die voor ieder individueel paneel worden meegeleverd.

  • Sorting: Door ze zonnepanelen binnen de vermogensklasse te sorteren op spanning en stroomsterkte, worden mismatch-verliezen van de in serie geplaatste zonnepanelen tot een minimum beperkt en krijgt u het beste rendement voor uw hele installatie.

  • Packaging: Het verpakkingssysteem van BISOL zorgt ervoor dat er geen vingerafdrukken of vuil op de modules komen. We hebben de verpakking ontworpen om zo min mogelijk afval te produceren en tegelijkertijd flexibiliteit en stevigheid te garanderen. We verkopen onze zonnepanelen in meer dan 90 landen, dus robuustheid van de verpakking is buitengewoon belangrijk.


BISOL levert grote inspanningen om het bedrijf, de producten en het merk onderscheidend te houden ten opzichte van de concurrentie. Maar vooral om bij te dragen aan de samenleving - om een ​​groenere omgeving en toekomstige energieonafhankelijkheid te creëren, door continu te investeren in technologie, visionaire producten te ontwikkelen en het rendement van fotovoltaïsche investeringen te verhogen.

bottom of page