top of page

Dankzij het lage CO2-uitstoot certificaat wint BISOL aan competitiviteit

Het Certisolis-certificaat stelt BISOL Group in staat om deel te nemen aan groter aanbod van projecten en aanbestedingen in Frankrijk, waar een lage CO2-voetafdruk voor zonnepanelen nu al een vereiste is.


De ecologische voetafdruk van producten wordt een steeds belangrijker criterium bij aanbestedingen. In Frankrijk bijvoorbeeld is een lage CO2-uitstoot nu al een vereiste. Daarnaast vragen steeds meer belanghebbenden naar deze ecologische voetafdruk. Zij zijn ervan overtuigd dat dit meer regel dan uitzondering zal worden.



De Franse CRE4, PPE2 & S21 − 2022 , behandelen de koolstofemissies van de hele levenscyclus van de producten, gaande van grondstoffen tot de productielocatie van zonnepanelen. Met deze certificaten kan BISOL nu worden ingezet voor nog meer aanbestedingen en projecten in Frankrijk, zoals het Franse “Commission de Régulation de l’énergie (CRE)” dit vereist.


Bij BISOL Group zijn we van mening dat bedrijven een sleutelrol spelen bij het opbouwen van een duurzame economie en samenleving. Daarom nemen we onze verantwoordelijkheid voor het milieu en de gemeenschap om ons heen zeer serieus.


BISOL Group is een CO2-neutraal bedrijf en de CO2-voetafdruk per BISOL-zonnepaneel is nul. De energie voor het productieproces wordt geleverd door CO2-neutrale bronnen op basis van zonne- en kernenergie. De voornaamste bron is kernenergie, die volgens de Europese normen als een koolstof neutrale energiebron wordt beschouwd. Daarnaast liggen op het dak van het bedrijf twee zonne-energiecentrales die samen 230 MWh elektriciteit produceren en rechtstreeks zorgen voor een aanzienlijk deel van de energiebehoefte voor de productie van zonnepanelen.


BISOL Group is bovendien ook nog eigenaar van 73 zonne-installaties, die in 2021 samen 18 GWh opwekten, of tien keer meer dan er werd gebruikt voor de productie van zonnepanelen.

bottom of page