top of page

BISOL že aprila napoveduje rekordne rezultate

Kapacitete za velike projekte razprodane že v prvi četrtini leta, dodatne bodo namenjene distributerjem in projektom samooskrbe


Po tem, ko smo v skupini BISOL Group skoraj celoten prvi kvartal preteklega leta namenili nadgradnji proizvodnih kapacitet z najsodobnejšo tehnološko opremo in jo z lastnim znanjem nadgradili na raven tipa industrije 4.1, ter po številnih z epidemijo COVID povezanimi izzivi pri zagotavljanju delovne sile, prekinjenimi dobavnimi potmi ter pomanjkanjem surovin, letošnja prodaja kaže na rekordne rezultate.

Kakovostne komponente sončnih elektrarn evropskega izvora, zanesljivost dobav in podpora strankam pridobivajo na pomenu po vsem svetu. Kot edini slovenski in eden redkih evropskih proizvajalcev solarnih modulov je BISOL prisoten že v skoraj 100 državah širom sveta. Kakovost fotonapetostnih modulov BISOL in njihovo priljubljenost po vsem svetu dokazuje tudi prestižni znak Top Brand PV, za katerega se bomo kvalificirali tudi v tem letu.


BISOL je razlog, da je Slovenija edina država v Evropski uniji, ki izvozi več fotonapetostnih modulov kot jih uvozi. Predsednik in soustanovitelj skupine BISOL Group dr. Uroš Merc:

»Z letošnjim poslovanjem smo še posebej zadovoljni. Primerjalno gledano smo v času, namenjenem naložbi v domnevno največjo slovensko sončno elektrarno v Prapretnem, v skupini BISOL Group prodali toliko fotonapetostnih modulov, da bi z njimi postavili več kot 150 takšnih elektrarn. Kot Slovenec sem izredno ponosen, da imamo na področju obnovljivih virov takšnega paradnega konja, ki ga s trudom gradimo že 18 let.«

V skupini BISOL Group uspeh poslovanja pripisujemo vse večjemu poznavanju kupcev pomena kakovosti komponent sončnih elektrarn, ki so naložbe za več desetletij v prihodnost. Investitorji se vse bolj množično odločajo za priznane in zanesljive, a redke evropske proizvajalce. Hkrati neomajna podpora Kitajske ruski invaziji v Ukrajini ter očitano suženjsko ravnanje z narodno manjšino Ujgurov v vse večji meri investitorje odvračata od nakupa kitajskih izdelkov. Številne evropske stranke se obračajo na BISOL z besedami, da so moralne vrednote in osebna integriteta pomembnejše od dobička na račun izkoriščanja in dvoličnosti. Podobno sporočilo je bilo v zadnjih dveh mesecih mogoče zaznati na domačem trgu, kjer je BISOL zaznal 600-odstotno rast, kar ekipo BISOL navdaja z zadovoljstvom in ponosom, saj BISOL med Slovenci več kot očitno uživa visoko prepoznavnost in je sinonim zanesljivosti.


Skupina BISOL Group bo pri svojem delovanju še naprej sledila lastnim moralnim vrednotam za trajnostni zeleni preboj Slovencev in človeštva nasploh.



bottom of page