top of page

BISOL z velikimi koraki v smeri transparentnih dvostranskih modulov

Updated: Feb 21, 2023

Kakšen dan za solarne rešitve!

BISOL je svetovni portfelj solarnih modulov z visokotransparentno hrbtno folijo obogatil z najavo treh novih izdelkov:

*BDO je manjša različica modula z dimenzijami 1.770 x 1.050 x 35 mm, medtem ko je BBO večji z 2.110 x 1.050 x 40 mm.


Vsi fotonapetostni moduli BISOL s transparentno hrbtno folijo so izdelani iz dvostranskih (bifacialnih) sončnih celic, da čim bolj povečajo njihov potencial moči in donos, saj lahko namreč tovrstne celice prvotno izhodno moč povečajo za od nekaj pa tudi do 60 %, odvisno seveda od odsevnih lastnosti površine za sončnim sistemom in njegove zasnove.


BISOL Lumina – navdih svetlobe


BISOL Lumina je solarni izdelek, v prvi vrsti namenjen omogočanju visoke transparentnosti in pronicanju naravne svetlobe, kar dosežemo s standardno dimenzijo modula, v katerega vgradimo manj celic z večjimi razmaki. Premišljeno zasnovana matrica obljublja najmanj 30-odstotno prepustno površino svetlobe za najboljše razmerje moči in transparentnosti.

Vse te lastnosti uvrščajo BISOL Lumino med najboljše rešitve za zimske vrtove, strešna okna, avtomobilske nadstreške ali druge stavbe, ki zahtevajo boljšo osvetlitev. Odlična izbira so tudi za rastlinjake in druge agrovoltaične projekte, ki so trenutno zelo močna smernica v solarni industriji.

  • Manjša različica BISOL Lumine (BDO) je obstajala že prej, vendar modul enake velikosti z matrico 6 x 7 + 6 x 7 celic zdaj omogoča še večjo izhodno moč – 260 W, brez da vštejemo dodaten izplen s hrbtne strani modula, ki ga omogočajo dvostranske celice. Moč modula se tako lahko dvigne tudi do 360 W ali v določenih pogojih celo še več.

  • Resnična novost je enak tip modula, BISOL Lumina v večji različici (BBO), z matrico 6 x 8 + 6 x 8 celic, izhodno močjo 300 W in potencialnim dodatnim izplenom vse do 420 W in več.


BISOL Bifacial – navdih moči


Če vam je moč mnogo pomembnejša od prepustne površine svetlobe, bo vaša najboljša solarna podpora BISOL Bifacial, izdelek z ekstremnimi izhodnimi močmi. Navdušil vas bo s standardnim setom celic in transparentno hrbtno folijo za pronicanje svetlobe in neprekosljive izplene z zadnje strani modula.


Manjša različica (BDO) bo proizvedla tudi do 500+ W, medtem ko lahko večja (BBO) moč modula dvigne tudi do 630+ W.


Izberite svoj najljubši transparentni izdelek BISOL z dvostranskimi celicami, užijte energijske donose in pustite soncu, da vstopi!

bottom of page