top of page

BISOL Group brez povezav s prisilnim delom

Updated: Jun 14, 2021

Solarna industrija vsega sveta je močno povezana s kitajskimi proizvajalci in dobavitelji. Nova raziskava, o kateri je poročal CNN, kaže, da bi lahko bil njen velik delež povezan z izkoriščanjem manjšin. V skupini BISOL Group poudarjamo pomembnost spoštovanja človekovih in delavskih pravic po vsem svetu.

Poročilo o domnevnem prisilnem delu v kitajski avtonomni regiji Xinjiang kitajsko vlado in komunistično partijo obtožuje, da s prisilnim delom in telesno zlorabo izkorišča ljudstvo Ujgurov ter druge verske in etnične manjšine. Milijone ljudi naj bi prisilno preseljevali z ruralnih območij v industrijske centre ter jih izkoriščali kot delovno silo v internacijskih taboriščih in programih prisilnega dela.


Čeprav je CNN azijskim solarnim velikanom, kot so JA Solar, Trina, LONGi in JinkoSolar, dal priložnost, da o obtožbah spregovorijo in jih razjasnijo, na žalost odziva ni bilo.


V skupini BISOL Group, ki je na solarnem trgu prisotna že od leta 2004, zagotavljamo, da naši izdelki nimajo nikakršne povezave s prisilnim delom, ne le znotraj njihove skupine podjetij, temveč tudi v smislu skrbne izbire izključno zanesljivih in zaupanja vrednih dobaviteljev surovin.


Hude kršitve človekovih pravic, ki bi se naj v Xinjiangu dogajale redno, so izredno zaskrbljujoče. »Spregovoriti o tej temi je izjemnega pomena, ne zgolj da jasno in transparentno obrazložimo, da BISOL Group s prisilnim delom nikakor ni povezan, temveč tudi da glasno nasprotujemo tovrstnim dejanjem in vedenju z namenom globalnega ozaveščanja o sumljivih praksah kitajske vlade in proizvajalcev,« pove dr. Uroš Merc, ustanovitelj in predsednik skupine BISOL Group. »Se vam, odkar veste za trpinčenje, s katerim se manjšine na Kitajskem domnevno soočajo, zdi nakupovanje izdelkov, ki so jih ljudje izdelali v prisili, še vedno primerno? Ali lahko določite ceno za to, da je izdelek narejen brez prisilnega dela? Kršenje temeljnih človekovih pravic je sramota in opravičila za ignoriranje tega problema ni. Čas je, da premislimo o vrednotah in naredimo, kar je prav! Ti ljudje potrebujejo našo podporo, kot bi jo potrebovali mi, če bi bila situacija obrnjena.«


V skupini BISOL Group že leta poudarjamo, da je izbira kakovostnih, sledljivih in transparentnih solarnih izdelkov ključnega pomena. Izdelki, ki so oblikovani, izdelani, certificirani in s podporo strankam v Evropi, takšne standarde po definiciji izpolnjujejo. Skupina BISOL Group te standarde zagovarja in nadgrajuje že od svojih zgodnjih začetkov pred več kot 16 leti.


Poleg solarnih modulov ponujamo tudi edinstvene nosilne konstrukcije in smo aktivni na področju investicij v sončne elektrarne. Kot strokovnjaki v vseh segmentih solarne industrije od izdelave komponent sončne elektrarne do proizvodnje zelene elektrike, vključno s sončnimi elektrarnami na ključ, skupina BISOL Group svojo proizvodnjo in druge aktivnosti upravlja upoštevajoč vse pomembne mednarodne standarde in njihove najstrožje kriterije – vključno s sistemi vodenja na področjih kakovosti, okolja, zdravja in varnosti.


Vsi izdelki in storitve skupine BISOL Group so narejeni strogo brez vsakršnih povezav s prisilnim delom.

bottom of page