top of page

Ali poznate korake kakovostne proizvodnje?

Skupina BISOL ponuja celotno paleto solarnih rešitev, ki so na voljo v več kot 90 državah po svetu. V zadnjih 15 letih smo zmogljivost proizvodnje BISOL povečali že 6-krat, le v zadnjih 12 mesecih pa smo skoraj vse naprave zamenjali z najsodobnejšimi avtomatiziranimi stroji najbolj priznanih svetovnih ponudnikov in jih še izboljšali z našimi inovacijami.

S sledljivostjo do najboljše kakovosti.


V proizvodnji BISOL uporabljamo samo komponente vrhunske kakovosti, ki zagotavljajo večji donos energije in nižjo degradacijo skozi vso življenjsko dobo solarnega modula. Stalno spremljanje izdelkov je zelo pomembno, zato smo zasnovali edinstven sistem sledenja po meri, ki nam med drugim ponuja popolno sledljivost modulov s QR kodami, da prek našega sistema sledenja spremljamo vse podatke o modulu na predhodnih delovnih postajah. To pomeni, da lahko znotraj proizvodnje na vsakem modulu skeniramo QR kodo in se prepričamo, da smo uporabili najboljše materiale in naredili vse bistvene korake za vrhunski izdelek.


Najvišji standardi v vseh proizvodnih fazah.

Vrhunski izdelki so odraz najvišjih industrijskih standardov in najstrožjih meril kakovosti, po katerih delujemo v vseh fazah proizvodnega procesa.

  • Nizanje celic je proces, v katerem korelacija časa in temperature določi kakovost spoja.

  • »Lay-up« je še en robotski avtomatiziran postopek, ki samodejno in natančno pozicionira nize celic. Vse postaje so opremljene s kamerami, da robot nize, ki ne izpolnjujejo meril kakovosti, odstrani.

  • Tehnologija robotskega spajkanja je eden najnovejših postopkov, ki smo ga v proizvodnjo BISOL uvedli s tehnologijo najnovejših celic M6.

  • Testiranje EL je test kakovosti, ki pokaže mikro razpoke, pa tudi vizualne nepravilnosti. Pomembno je, da to preverimo še pred laminacijo, ko lahko vse napake še vedno popravimo. EL test izvedemo pri vsakem modulu, ki je šel skozi našo proizvodnjo, kar lahko preko našega edinstvenega testa sledenja tudi dokažemo.

  • Laminacija je najbrž najpomembnejši korak v proizvodnji solarnega modula. Proizvodnja BISOL uporablja vrhunsko folijo EVA, pa tudi naš čas laminiranja je precej daljši od standarda v industriji, kar se kaže v boljši učinkovitosti in nižji degradaciji modula.

  • Obrezovanje je proces po laminaciji in še pred okvirjanjem, ko je treba z modula odrezati odvečen material. Takoj po obrezovanju vsak posamičen solarni modul v proizvodnji BISOL znova pregledamo, da lahko v primeru napak nemudoma odreagiramo in tako preprečimo serijske težave proizvodnje.

  • Naš stroj za uokvirjanje modulov je bil oblikovan posebej za proizvodnjo BISOL. Silikon nanesemo po celotni dolžini aluminijastega okvirja, čeprav obstajajo cenejše alternative, saj naša testiranja kažejo, da lahko le tako zagotovimo naš standard trpežnosti solarnih modulov.

  • Priključnice, ki jih uporabljamo v proizvodnji BISOL, so večje in dražje ter niso zalite s silikonom. Glavna prednost sta možna zamenjava diode znotraj priključnice – namesto da bi zamenjali celoten modul – in sistem sponk za vstavljanje trakov, ki je mnogo bolj zanesljiv od varjenja. S to vrsto priključnice nismo imeli večje težave v vseh 15 letih.

  • »Flashing« je proces skeniranja moči modula. Pri vseh modulih BISOL resnična moč presega nazivno tudi do 5 W, kar lahko dokažemo s podatki, ki jih izmerimo na vsakem posamičnem modulu.

  • Modulov ne razvrščamo le glede na izhodno moč, temveč tudi napetost in tok, kar zagotavlja, da z zmanjšanjem izgub vaše sončne elektrarne zaradi neusklajenosti za vaš denar prejmete le najboljše.

  • Robotski sistem pakiranja v proizvodnji BISOL zagotavlja, da na modulih ni prstnih odtisov ali umazanije. Embalažo smo zasnovali tako, da proizvedemo čim manj odpadkov, obenem pa zagotovimo prilagodljivost in stabilnost. Trenutno naše module prodajamo v več kot 90 držav po vsem svetu, zato je robustnost pakiranja izjemnega pomena.


BISOL si zelo prizadeva, da se podjetje, izdelki in blagovna znamka razlikujejo in prevladujejo nad konkurenco. Bistvenega pomena pa je prispevek k družbi – da se ustvari bolj zeleno okolje in prihodnjo energetsko neodvisnost z nenehnim vlaganjem v tehnologijo, razvojem vizionarskih izdelkov in večjimi donosi iz fotovoltaičnih naložb.


bottom of page